lauantai 5. tammikuuta 2019

Katsaus vuoteen 2018

On tullut taas aika vuosittaiselle blogin päivitykselle...
Tehdäänpä siis katsaus menneeseen vuoteen 2018

Vuosi 2018 oli kisatäyteinen vuosi vaikka startit Manun kanssa pienentyivät huimasti ja Teuvo aloitti toukokuussa kisailemaan myös agilityratoja. Käännekohta tapahtui loppuvuodesta Tampereella, kun Manu mitattiin pikkuminiksi, ja sai näin tullen hieman lisäaikaa ennen eläköitymistä. Tarkkana täytyy papan kanssa olla ettei treenaa liikaa/kisaa sekä myös huolehtii kuukausittaisista fysioterapia-ajoista. Ollaankin säännöllisesti saatu käydä Turun Koirafysiossa Tanjan taikakäsissä.  

Ei vuosi 2018 ollut hullumpi vuosi tuloksellisesti ollenkaan. En vieläkään voi ymmärtää että nämä kaksi viimeistä vuotta ovat olleet ihan huikeita. Jotenkin myös pahalta tuntuu että kohta tämä kaikki Manun kanssa loppuu. Toivoin kuitenkin että saamme tämän vuoden syksyyn kisailla vielä viimeiset kisat mm. SM-kisat sekä seuramestaruuskisat. Suurempia tulos- tai kehitystavoitteita meillä ei ole, aiotaan vaan nauttia matkasta. Odotan kuitenkin paljon pääsyä pikkuminien SM-kisoihin. Loppuvuodesta  alammekin keksiä muita hommia tai keskitytään entistä enemmin sohvalla makoiluun. Alla siis kuluneen vuoden saavutuksia.

Ensimmäiset EO-karsinnat Vantaa (tuplanolla pienellä yliajalla)
Agilityn SM-joukkuehopeaa
ATT:n seuramestaruus 3. sij
Agilityn V-S piirimestaruus joukkueKULTA
Agilityn V-S piirimestaruus yksilökisassa 5.sija (nolla&5)
15.9. Jomala nollavoitto +SERT-H
siirto pikkuminiluokkaan!! 
8.12. Lieto, triplanollavoitto + SERT-H -> FI AVA-H
Kasassa mineistä 5 SM-nollaa ja pikkumineistä 6 SM-nollaa

Päälimmäisenä mielessä toki SM-kisat, jossa teimme Manun kanssa omalla tasollamme hienon nolla tuloksen. Harmillisesti yksilökisassa kaaduin naamalleni, muutoin rata oli hieno ja Manu kulki hyvin! Ahvenanmaan reissu oli taas unohtumaton, siellä sitä jotenkin tuppaa vetämään itsestään kaiken ja tekemään hienoja ratoja. 8.12 vedimme omissa kotikisoissa triplanollavoitot sekä Manusta tuli Suomen Hyppyvalio! Voiko olla hienompaa tapaa päättää kisavuosi? <3



Manun ratoja 2018


Manu SM-joukkuehopea kukituksen jälkeen

 
Manu SM-kisoissa, kuva: Anne Barck

Manu SM-kisoissa, kuva: Anne Barck



Manu Seuramestaruuksissa


Manu ja Ani seuramestaruus-palkintojen jälkeen




Teuvon kulunut vuosi:

Saimme Teuvon kanssa toukokuussa 2018 juoksupuomin siihen kuntoon, että pääsimme virallisiin kisaamaan. Kisoissa onnistumisprosentti on ollut tasan 100%, olen tästä todella yllättynyt sillä usein treeneissä joudumme palaamaan askelia reippaasti taaksepäin ja esim käännökset ovat tuottaneet päänvaivaa. Teuvo kastroitiin toukokuussa, joten taukoa tuli heti treenaamisesta toukokuun kisojen jälkeen. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen päätöksestä kastroida Teuvo. Sen ahdistuneisuus on helpottanut erittäin paljon, ja välillä tuntuu kuin se olisi toinen koira. Ruoka maistuu jopa liikaakin ja siitä on tullut erittäin ahne. Ainainen pissan lutkuttaminen ja "jöpöttely" on jäänyt unholaan :D Kastrointitauolta asti palattuamme, ollaan keskitytty peruskunnon rakentamiseen mm. pyörälenkkien ja uimisen ohella. Näin talvella tehden pitkiä lenkkejä entistä enemmän. Myös Vetreellä koiralla ollaan käyty vastavirta-altaalla. Tästä saadaankin meille toivottavasti mukava peruskuntotreenimuoto talveksi.

Tosiaan kisarintamalla ollaan saatu onnistumisia ja askelmerkity kohdalleen, jotka ovat näkyneet sm-nollina, matkaa on vielä paljon, mikäli haluamme elokuun karkeloihin. Olen jo pitemmän aikaa ollut Teuvon kanssa tyytyväinen, mikäli onnistumme olemaan lähdössä nätisti ja puomi toimii. Kaikki muu onkin ollut tähän asti plussaa. Haluan säilyttää itselläni kivan tekemisen meiningin, mutta yrittää myös asettaa meille enemmän tavoitteita. 

Tavoitteena 2019 olisi saada oma ohjaukseni sujuvammaksi, antaa Teuvon itsenäisesti mennä vielä entistä enemmän ja opettaa yksittäistä esteopetusta entistä paremmaksi. Esim keinun kanssa meillä on työstämistä, puomin sekä itsenäisten keppien kanssa. Kepit pitäisi nyt saada mahdollisimman nopeasti tehtyä kuuriluontoisesti, niin että Teuvo kestää omaa liikehäiriötäni ja erilaisia ohjauksia etenkin keppien lopussa. Meille useat virheet ovatkin kisoissa tulleet kepeiltä. Uskon että kun nämä palikat saadaan kasaan ja alle eheitä ratoja, niin plussana tulevat ne puhtaat radat ja näillen ollen löydämme itsemme Vantaalta SM-kisoista. Sivutuotteena toivon tottakai että valioituminen tapahtuisi tänä tai ensivuonna. Meillä on ollut muutoksia viime vuodesta alkaen treenirintamalla kun vaihdoimme treeniryhmää ATT:lla. Nyt vuodesta 2019 meillä vaihtuu jälleen kouluttaja ja alamme treenata viikoittain Tyynin ryhmässä. Mielenkiinnolla odotan mitä ensi vuosi tuo tullessaan ja toivon että pääsisimme kisailemaankin säännöllisemmin.

Tässä Teuvon 2018 agilitykisaratoja:















Teuvon treenejä: 



Tässä vielä juoksariprojekti, jota vuoden hinkkasimme enemmän ja vähemmän :D






Lopussa muutama jouluinen kuva pienistä tontuista, kuvannut Rita Larjava/Mageekuva





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kääpiöpinserien rotumestaruuskisat 2019

Viikonloppuna kisattiin kääpiöpinserien rotumestaruuskisat. Ollaan lähes joka vuosi osallistuttu kisoihin, välillä paremmalla ja välillä huo...