sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Lauma kasvoi yhdellä!

Tänä yönä klo 00.30 ajettiin kaverin pihaan, joka oli miehensä kanssa tulossa Helsingistä kolmen kelpien kanssa. Yksi oli jo noudettu omaan kotiin Hki-lentokentällä. Nämä pennut kaverini haki yksin Englannista asti. Heillä oli pitkä matka edessä ja minä olin töissä ja kovasti odottamassa pentua saapuvaksi. Vihdoinkin kello siirtyi eteenpäin ja saatiin lähteä noutamaan koiria.

Auton ovet avatessa eteen astui "miellyttävän" pistävä tuoksu. Kakarat pääsivät ensitöikseen pesulle, omissa jätöksissään kun olivat kierineet kopissa. Rassukat, varmasti niillä raskas ja pelottava lentomatka :(. Pennuista ei kuitenkaan näkynyt hetkeäkään että olisivat raskaan päivään olleet koneessa taikka istuneet autossa. Meno oli aikamoista riehumista. 

Kaverini toi tosiaan itselleen pennun, minulle sekä kahdelle muulle suomalaiselle. Tämä pennun otto meni aika nopealla aikataululla ja odottamista ei ollut kauheasti. Itsekään en meinannu pysyä näissä viime ajan koirakuvioissa, mutta nyt meillä on se kauan haaveksimani workingkelpie. Ensiajatus nähtyäni oli, että ompas energinen ja oman tahtonsa tietävä pentu. Ja tätä mieltä olen edelleenkin. Meidän pennulla on järki päässä, alistuu vanhemmille koirille ja on reipas. Mitä nyt päivän aikana voi omasta koirastaan sanoa?!

Pentu sai nimekseen Teuvo. Nimi sopii laumaamme ja näyttäähän pentu myös vähän Teuvolta ;) Pennulle on varattu suunnitelmia agilityyn, tokoon sekä paimennukseen. Todennäköisesti tullaan kokeilemaan paljon muutakin. Nyt alkuun keskitytään kivaan tekemiseen, yhteisen sävelen löytämiseen ja perustottelevaisuuden opetteluun. Tällä hetkellä pentu kuorsaa vatsa täynnä omassa sängyssään, kuorsaten ja nähden pennun hyviä unia :)

Teuvon oma esittelysivu !

Alla ihka ensimmäinen yökuva juuri tulleesta perheenjäsenestä. Vauhtia oli ja vaikea oli saada kännykällä kuvaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kääpiöpinserien rotumestaruuskisat 2019

Viikonloppuna kisattiin kääpiöpinserien rotumestaruuskisat. Ollaan lähes joka vuosi osallistuttu kisoihin, välillä paremmalla ja välillä huo...